Οικονομία

«Πιάστηκαν» 88 καταστήματα να μην τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Eπιβλήθηκαν πρόστιμα και προσωρινό λουκέτο 

Δεκάδες ήταν περιπτώσεις καταστημάτων που είτε παραβίαζαν τα όρια συγκέντρωσης πελατών είτε το ωράριο λειτουργίας με βάση τα μέτρα έναντι της διασποράς του COVID-19 εντόπισαν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια την περασμένη εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσε καταστήματα εστίασης, γεγονός, που μαζί με την επιθετική εξάπλωση του κορωνοϊού, ώθησε στην απόφαση για το lockdown.

Συνολικά 88 ήταν οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν να παρανομούν. Συγκεκριμένα 45 καταστήματα εντοπίστηκαν απ’ τις ελεγκτικές αρχές να μην τηρούν την αναλογία των συγκεντρωμένων ατόμων και άλλα 43 να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα και παράλληλα επιβλήθηκε προσωρινό λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν και άλλα 38 περιστατικά, σε σύνολο 177 ελέγχων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.200 ευρώ

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙ.Μ.Ε.Α σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών εστίασαν τους ελέγχους σε Αττική, Τήνο, Πάτρα, Καλάβρυτα, Καστοριά, Έβρο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Δημοφιλέστερα

To Top