Ελλάδα

Πληροφορίες για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανησυχία από την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη –  Οι κλίνες των ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19 βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση 

Με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πολύ μεγάλος αριθμος δημοτικών σχολείων έχει κλεισει ήδη λόγω κρουσμάτων, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα στη διάθεση του υπουργείου Υγείας έχει δοθεί πτέρυγα 50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» εχθές άδειασε για να δοθεί σε ασθενείς με covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει το απόγευμα το κλείσιμο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, την απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα και τον περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033

Από το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

Δημοφιλέστερα

To Top