Ελλάδα

Στην τελική φάση το project των νέων φυλακων: Ξεκίνησε η ανατίναξη των παλαιών κτηρίων στον Ασπρόπυργο

διαδικασία αναμένεται να κρατήσει 20 ημέρες

Στην τελική φάση μπήκε το project των νέων φυλακων. Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η ανατίναξη των παλαιών κτηρίων παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.


oikonomou1

Ο υφυπουργος Προστασιας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονομου


nikolaou

Η Γενικη Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικης Σοφια Νικολάου

Μια διαδικασία, η οποια αναμένεται να κρατήσει 20 ημέρες, στη συνέχεια ο φάκελος θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με προεδρικό διάταγμα θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο η δημοπράτηση του έργου για την ανέγερση των νέων φυλακών στην έκταση των 180 στρεμμάτων. Οι νέες φυλακές, θα διαθέτουν κελιά συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτερυγες.

Παράλληλα, θα υπάρχουν προαύλια πτερύγων 1.000 τμ με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο. Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.

Ο υφυπουργος Προστασιας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονομου

Δημοφιλέστερα

To Top