Αθλητισμός

Βόλεϊ: Το δράμα του πρώην προπονητή του ΑΟ Θήρας Μπράνκο Γκάιτς

Ο Σέρβος τεχνικός βιώνει μια απίστευτη τραγωδία καθώς θρηνεί την απώλεια της αγέννητης κόρης του – Το χτύπημα του κορωνοϊού και η αγωνία για τη σύζυγο του Νατάσα

Ο πρώην προπονητής της Σαντορίνης είναι τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας στη Σερβία, δυστυχώς όμως για ένα θλιβερό λόγο.

Ο Σέρβος τεχνικός επί μία διετία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην ομάδα της Σαντορίνης, αλλά η… βίαιη εισαγωγή του κορωνοϊού στη ζωή μας έφερε το βελούδινο διαζύγιο με τον ΑΟΘ και την επιστροφή του στο Βελιγράδι.

Εκεί όπου προγραμμάτιζε το φθινόπωρο να λειτουργήσει τη δική του ακαδημία βόλεϊ και να υποδεχθεί τα δύο νέα μέλη της οικογένειας του, καθώς η σύζυγος του Νατάσα στις αρχές Νοεμβρίου θα έφερνε στον κόσμο τις δίδυμες κόρες τους (είχαν ήδη άλλες δύο κόρες).


Branco1

Ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός είδε τα σχέδια του, αλλά και την ίδια του τη ζωή να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη και πάλι λόγω του κορωνοϊού.

Την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου η σύζυγος του κ. Γκάιτς ένιωσε έντονη αδιαθεσία κι έχοντας συμπτώματα του Covid-19 βρέθηκε στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζοταν και ο γιατρός που την παρακολουθούσε στην εγκυμοσύνη.

Εκεί όμως δεν την έκαναν δεκτή καθώς δεν ήταν νοσκομείο αναφοράς και της συνέστησαν να επιστρέψει σπίτι της και να προσπαθήσει να ρίξει τον πυρετό.

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στον τηλεοπτικό σταθμό NS1 ο πρώην τεχνικός του ΑΟΘ, μπόρεσε να εξασφαλίσει ασθενόφορο (πιστοποιημένο για μεταφορά ασθενών με Covid-19) που την μετέφερε σε άλλο νοσοκομείο καθώς παραπονέθηκε για έντονες ενοχλήσεις, ωστόσο οι γιατροί που την εξέτασαν της είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κύηση και ως εκ τούτου δεν μπορούν να την κρατήσουν λόγω κορωνοϊού.

Η Νατάσα Γκάιτς το βράδυ στις 3 Νοεμβρίου είχε αιμοραγία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο (το πρώτο που είχε αρνηθεί την εισαγωγή της) όπου ο υπέρηχος έδειξε ότι το ένα μωρό είχε πεθάνει και αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο.


Branco3

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το δεύτερο παιδι, το οποίο εξακολουθεί πάντως να βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη, ενώ η σύζυγος του μία ημέρα μετά την επέμβαση κι αφού η ζωή της σώθηκε στο… παρά ένα, μεταφέρθηκε κι αυτή σε ειδικό νοσοκομείο ασθενών με κορωνοϊό (καθώς διεγνώσθη με πνευμονία).

Ο δε Γκάιτς έπρεπε να είναι απομωνομένος στο σπίτι με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά του κι όταν συνήλθε από το σοκ της απώλειας, αποφάσισε να διηγηθεί την οικογενειακή του τραγωδία προκειμένου όπως είπε: «να μην χαθεί κανένα άλλο αγγελούδι από την αβλεψία των γιατρών».

Την επομένη της τηλεοπτικής του συνέντευξης, κι ενόσω ακόμη δεν είχε ξεκαθαρίσει ότι η σύζυγος του και το μωρό είχαν διαφύγει το κίνδυνο, η διοίκηση του νοσοκομείου του Βελιγραδίου εξέδωσε ανακοίνωση με τη οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις καταγγελίες και δήλωνε ότι ζητήθηκε από την κ. Γκάιτς να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, η ίδια το αρνήθηκε κι επέλεξε να αποχωρήσει επιστρέφοντας σπίτι της.

Κι αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με τον κ. Γκάιτς να απαντά σε πολύ έντονο ύψος και το θέμα να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη γειτονική χώρα… «Εδώ αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει δεν έχεις την ίδια αντιμετώπιση κι η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι πραγματικά τραγική», σχολίασε μεταξύ άλλων την ώρα που το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του μεγαλώνει και όλοι απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες.

Δημοφιλέστερα

To Top