Διεθνή

Βρετανία: Με τη βοήθεια GPs θα χορηγείται τον επόμενο μήνα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η διανομή του εμβολίου μέσα στον δεκέμβριο θα αφορά στους άνω των 85 ετών και στους εργαζόμενους στο βρετανικό σύστημα υγείας 

Ειδήσεις που αποπνέουν αισιοδοξία για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, γίνεται λόγος για διευκόλυνση του εντοπισμού των ευάλωτων ομάδων από το Παγκόσμιο Σύστημα Στιγματοθέτησης (GPS).

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, εμβόλιο θα μπορούσε να διανεμηθεί τον Δεκέμβριο σε 85χρονους και σε προσωπικό στον τομέα της υγείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η επιλογή για εμβολιασμό θα δρομολογηθεί από το GPs και σύμφωνα με αυτό, ομάδες θα επισκέπτονται μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Δύο εμβόλια που προορίζονται για χρήση. Παρόλο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν στη Daily Mail ότι η διανομή εμβολίων αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Τα εμβόλια Οξφόρδης και Pfizer βρίσκονται ήδη στο στάδιο τωων δοκιμών σε ανθρώπους, με το ένα από τα δύο να παρουσίαζει, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματά του την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δημοφιλέστερα

To Top