Διεθνή

Άλπεις: Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί χωρίς την Κουρσεβέλ;

Σε lockdown τα χιονοδρομικά κέντρα στην Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, ανοιχτά με περιορισμούς στην Ελβετία – Κλειστά resort, εστιατόρια, μπαρ σε πολλές περιοχές και με ωράριο μέχρι τις 19:00 σε άλλες

Πέρυσι τέτοια εποχή, η πληρότητα στα διάσημα χιονοδρομικά θέρετρα των Γαλλικών, Ελβετικών και Ιταλικών Άλπεων για τις δύο εβδομάδες των Χριστουγέννων άγγιζε το 100%.

Ρώσοι ολιγάρχες, Αμερικανοί μεγιστάνες, Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, γαλαζοαίματοι και jet setters συνωστίζονταν στα χιονοδρομικά της Κουρσεβέλ, στα δρομάκια του Γκστάαντ και στα εστιατόρια του Σεν Μόριτς.


swiss_lockdown__6_

Φέτος η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική σε πολλά από αυτά τα ονειρικά χωριουδάκια, αφού Ιταλία και Γαλλία αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστές οι πίστες σε Κορτίνα και Κουρσεβέλ αντίστοιχα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου για να αναφέρουμε δύο μόνο διάσημους προορισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δήλωσε προ ημερών ότι όποιος θέλει να απολαύσει την ομορφιά των Γαλλικών Άλπεων και τον καθαρό αέρα, μπορεί να το κάνει ελεύθερα.

Όμως αυτά τα δύο ελάχιστα ενδιέφεραν τους rich & famous που δίνουν ανελλιπώς το παρόν στις Άλπεις κάθε χρονιά, από την στιγμή που οι πίστες δεν θα λειτουργούν ενώ μπαρ και εστιατόρια στις Γαλλικές και Ιταλικές Άλπεις θα παραμείνουν κλειστά.


swiss_lockdown__5_

Αντίθετα οι Ελβετικές Άλπεις άνοιξαν και φέτος με περιοριστικά μέτρα που δεν φαίνεται να λειτουργούν και πολύ, αν κρίνει κανείς από τις εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές χωρίς προφυλάξεις.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας στην οποία τα κρούσματα αυξήθηκαν πολύ, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επαφίεται στην κρίση των τοπικών αρχών η λειτουργία των χιονοδρομικών από τις 23 Δεκεμβρίου και μετά, ανάλογα και με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμνή Ιταλία και Γαλλία θα βάζουν σε καραντίνα δέκα ημερών αυτούς που θα ταξιδέψουν στην Ελβετία ή σε άλλες χώρες για τις γιορτές, προκειμένου να αποθαρρύνουν τις ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις.


swiss_lockdown__4_

Οι Γερμανοί είναι ακόμη πιο αυστηροί σε ό,τι αφορά τα δικά τους διάσημα θέρετρα στην Βαυαρία, κλείνοντας όλα τα resorts μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου.

Οι Έλληνες των Άλπεων, η Αράχωβα και το Ντουμπάι

Η πανδημία άλλαξε τα πάντα, ακόμη και τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων με συγεκκριμένη οικονομική επφιοάνεια που μπορούσαν να δίνουν κάθε χρόνο το παρόν στις Γαλλικές και τις Ελβετικές Άλπεις.

Εκεί όπου τα μαγαζιά κλείνουν πλέον στις 19.00 μ.μ. προσδίδοντας μια ασυνήθιστη εικόνα ερημιάς άδειων δρόμων, οι οποίοι μέχρι πέρυσι έσφυζαν από ζωή μέχρι τις μικρές ώρες.


swiss_lockdown__3_

Φέτος με τον κορωνοϊό να σαρώνει οι συνήθεις ύποπτοι των διάσημων θερέτρων από την χώρα μας έστρεψαν το βλέμμα τους στην Αράχωβα.

Οι τιμές των ακινήτων λίγο πριν το δεύτερο lockdown εκτοξεύθηκαν κυριολεκτικά αφού η ζήτηση για ονειρικά σαλέ με όλες τις ανέσεις ανέβηκε κατακόρυφα για το πιο διάσημο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας.

Ύστερα ήρθαν τα νέα μέτρα και η χαρά όσων ετοιμάζονταν για πάρτι στην «Παναγιώτα», το «Ε» και την «Ακουαρέλα» έσβησε απότομα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι πληροφορίες λένε ότι αρκετοί γνωστοί και επώνυμοι -ειδικά νεαροί γόνοι- κοιτάζουν προς Ντουμπάι μεριά, όπου όλα λειτουργούν κανονικά και οι εικόνες από το εκεί Nammos θυμίζουν Μύκονο το καλοκαίρι.

Απλά όσοι θα πάνε αντί για σκι θα πάρουν μαζί τα μαγιό τους και καλοκαιρινά ρούχα, εκτός αν θέλουν να δουν το τεχνητό χιόνι και τις τεχνιτές πίστες που υπάρχουν στο Εμιράτο.


swiss_lockdown__2_

Μόνο που αυτές δεν συγκρίνονται με το Σεν Μόριτς και το Γκστάαντ, οι δρόμοι των οποίων έπηζαν μέχρι και πέρυσι από πλούσιους και διάσημους που συνωστίζονταν χωρίς φόβο σε κλαμπ, εστιατόρια και χιονοδρομικά.

Εκεί όπου σχεδόν σε κάθε βήμα έβλεπες το brand της Moncler να εμφανίζεται σε μπουφάν, γυαλιά ηλίου και φόρμες μαζί με αυτά της Gucci και της Chanel, φτιάχνοντας το ενδεδειγμένο dress code για τους τυχερούς επισκέπτες.


swiss_lockdown__1_Δημοφιλέστερα

To Top