Αθλητισμός

Basketball Champions League: Σκέψεις για ομίλους στους «16» και Final 8

Οι άνθρωποι του BCL επεξεργάζονται σχέδιο για ομίλους στη φάση των «16», αλλά και διεξαγωγή Final 8 για την ανάδειξη του νικητή

Αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του γύρου των «16» επεξεργάζονται οι ιθύνοντες του Basketball Champions League!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 4 ομάδων και η εν λόγω φάση.

Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα ματς, που αναγκαστικά μειώθηκαν στον πρώτο γύρο του θεσμού λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι η διοργανώτρια αρχή έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και προχώρησε στη μείωση των αγώνων και των ταξιδιών προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τις ομάδες σε μια δύσκολη περίοδο.

Με βάση το προαναφερθέν σχέδιο, θα δοθούν περισσότερα παιχνίδια από το αρχικό φορμάτ που περιελάμβανε σειρές best of 3, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων καθώς αναμένεται ακόμα πιο έντονος ανταγωνισμός για μια θέση στην οχτάδα, ενώ θα καλυφθούν τηλεοπτικά και περισσότεροι αγώνες.

Έτσι, στην περίπτωση που η ΑΕΚ και το Περιστέρι περάσουν στους «16», θα δώσουν 6 αγώνες με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Από ‘κει και πέρα, οι ιθύνοντες του BCL σκέφτονται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο για «μονιμοποίηση» του Final 8 αντί του Final 4, αφού έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από το τουρνουά που διεξήχθη στην Αθήνα το διάστημα 30/9-4/10.

Σε αυτή την περίπτωση, οι 8 ομάδες που θα βρεθούν στα προημιτελικά, θα δώσουν νοκ άουτ αγώνες στις αρχές Μαΐου -εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία- με έπαθλο το τρόπαιο του θεσμού.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Δημοφιλέστερα

To Top