Αυτοκίνητο

Ηλεκτρονική Κατάθεση Πινακίδων: Η διαδικασία & τα πρόστιμα των 10.000€

Ηλεκτρονική η κατάθεση των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων – Ποια τα πρόστιμα στους παραβάτες

Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τις μοτοσυκλέτες, η ακινησία θα δηλώνεται στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος.

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος δεν παραδίδονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος έχει υποχρέωση να αφαιρέσει από το όχημα και να κρατήσει ακινητοποιημένο  το όχημα. Αυτοκίνητο, για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, απαγορεύεται απολύτως να κυκλοφορήσει για οποιαδήποτε αιτία.

Αν  εντοπιστεί να κυκλοφορεί ο  κάτοχός του θα υποστεί -πέραν της καταβολής  των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου που προβλέπονται-, και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και, αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος. Όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί , θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top