Αθλητισμός

Jesper Tjäder: Ο πιο δημιουργικός σκιέρ του κόσμου σε ιαπωνικό τηλεπαιχνίδι

O Jesper Tjäder, ένας από τους πιο δημιουργικούς σκιέρ στον κόσμο – όχι μόνο για τις ικανότητές του, βρέθηκε καλεσμένος σε ιαπωνικό show

Πιθανότατα τον ξέρεις ήδη. Αν όχι αυτός είναι ο Jesper Tjäder, o αθλητής του Red Bull και είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς σκιέρ στον κόσμο – όχι μόνο για τις ικανότητές του και το καινοτόμο στυλ του, αλλά χάρη στα απίστευτα online βίντεό του. Τα δύο προηγούμενα project του, το Unrailistic και το Unrailistic 2.0, έσπασαν το Ιnternet.

Αυτή τη φορά, μπορούμε να θαυμάσουμε ένα project με απίστευτες τεχνικές κινήσεις αλλά και μια διαφορετική καλλιτεχνική ματιά. Ο Jesper πρωταγωνιστεί σε ένα ιδιαίτερα περίεργο project. Πολύ περίεργο. Δες το βίντεο παραπάνω και θα καταλάβεις γιατί.


jesper

Ο Jesper Tjäder πηδά μέσα από ένα στεφάνι φωτιάς

Ανεξάρτητα από το εάν γεννήθηκες τη δεκαετία του ’90 και μεγάλωσες περνώντας ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή απλά κάποια στιγμή είδες ένα βιντεάκι εκείνης της εποχής στο Internet, έχεις σίγουρα δει κάποιο απόσπασμα από ένα ιαπωνικό show με δοκιμασίες. Και για να πούμε την αλήθεια, όλοι φανταζόμασταν τον εαυτό μας σε ένα!

Από τότε που ήταν μικρός, ο Jesper είχε ενθουσιαστεί από τέτοιου είδους shows, αλλά πρόσφατα του ήρθε η ιδέα να συνδυάσει την αγάπη του για το σκι με την αγάπη του για τα ιαπωνικά shows. Kαι το 2020 είχε άπλετο χρόνο να το σχεδιάσει… Ο Jesper είδε τον ελεύθερο χρόνο που είχε ως την απόλυτη ευκαιρία για να καινοτομήσει.


game1

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο διασκέδαση, παιχνίδια και φωτιά.

Ας μην ξεχνάμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Και τι θα ήταν ένα βίντεο με τον Jesper Tjäder χωρίς κόλπα που δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά; Αυτό είναι και το μυστικό πίσω από το triple elbow spider rail από τα 24μ.


game3


game2

Όπως λέει ο ίδιος στο backstage κλιπ, ο χρόνος στη σήραγγα του σκι ήταν ελάχιστος και τα περισσότερα props έπρεπε να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες. Παρόλο που το spider rail, με τις ατελείωτες δυνατότητες και τις διαδρομές του, ήταν αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον του Jesper, χρειάστηκαν 60 προσπάθειες ολοκληρώσει το trick του.


game4

Λίγη προπόνηση πριν το spider rail

Για άλλη μια φορά, ο Jesper πήγε το freeskiing ένα βήμα παραπάνω.

Είναι σαν να βάλαμε στο blender το υψηλότερο επίπεδο του σημερινού ski και την κινηματογραφική τελειότητα. Το αποτέλεσμα είναι προφανές: επικό. Μας αφήνει άφωνους και με μια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μας: τί μπορεί να έρθει στη συνέχεια; Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε είναι πως αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις.

Δημοφιλέστερα

To Top