Πολιτική

Σαμαράς για σκευωρία Novartis: Ηθικός αυτουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Την «πυραμίδα» των εμπνευστών και των εκτελεστικών οργάνων της σκευωρίας Novartis περιέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός την εξάωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια

Την «πυραμίδα» των εμπνευστών και των εκτελεστικών οργάνων της σκευωρίας Novartis περιέγραψε με λεπτομέρειες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εξάωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση μετά την άσκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς κατέθεσε πλήθος στοιχείων που περιγράφουν τον κ. Αλέξη Τσίπρα ως βασικό πρωταγωνιστή της απόπειρας ποινικής εξόντωσης των δέκα πολιτικών προσώπων με κατασκευασμένα στοιχεία και «στημένους» κουκουλοφόρους μάρτυρες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα ως «ηθικό αυτουργό» της σκευωρίας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς είναι το τρίτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που καταθέτει για την σκευωρία της Novartis, καθώς προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε: «Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατέθεσε στοιχεία, καθώς κατά την είσοδό του στον Άρειο Πάγο κρατούσε ένα φάκελο, απάντησε: «Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση».

Δημοφιλέστερα

To Top