Οικονομία

Στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων

Πολλές από τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπουν την παράταση προθεσμιών έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάσχεση της πανδημίας

Στη Βουλή κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο με επείγουσες διατάξεις μεταξύ των οποίων διατάξεις που αφορούν την δωρεάν διενέργεια τεστ κορωνοϊού, την διαδικασία χορήγησης φαρμάκων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων σε νοσούντες από covid και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Πολλές από τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπουν την παράταση προθεσμιών έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει και διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων.

Πέραν τον άρθρων που αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, το πολυνομοσχέδιο προωθεί και αρκετές φορολογικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, προωθούνται ρυθμίσεις για την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε εμβόλια και in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την πρόληψη και τη διάγνωση του covid 19 και σε συναφείς επιχειρήσεις.

Προβλέπεται η ένταξη τυφλών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% σε ισχύουσες απαλλακτικές διατάξεις για αναπήρους. Επιπρόσθετα, εντάσσονται στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% είδη για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης.

Επεκτείνεται η ρύθμιση μη επιβολής προστίμων σε εκπρόθεσμες τροποποιήσεις στον Ε9, τροποποιείται η φορολογία κερδών από τυχερά παίγνια.

Πέραν αυτών, ενσωματώνεται η οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορά τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες.

Παράλληλα, ρυθμίζονται οι απαιτήσεις δεδουλευμένων αποδοχών της περιόδου 1.11.2012 – 11.6.2013 εργαζόμενων της ΕΡΤ

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την Δευτέρα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το νομοσχέδιο

Δημοφιλέστερα

To Top