Διεθνή

Δραματικό καμπανάκι από τον δήμαρχο Νέας Υόρκης: Τελειώνουν τα εμβόλια

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ντε Μπλάτζιο τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος από την Παρασκευή να πέσει στο κενό το πρόγραμμα εμβολιασμών

Δρματικό σήμα κινδύνου εκπέμπει ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τηνν Πέμπτη πιθανον να έχουν εξαντληθεί οι δόσεις του εμβολίου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση ραντεβού για εμβολιασμούς.

«Δεν θα έχουμε τίποτα κυριολεκτικά να δώσουμε από την Παρασκευή», τόνισε ο Ντε Μπλάτζιο. «Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν λάβουμε περισσότερα εμβόλια, μια νέα προμήθεια, θα πρέπει να ακυρώσουμε ραντεβού και να μην κάνουμε πια πλάνα μετά την Πέμπτη», συνέχισε.

Η προειδοποίηση ήρθε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του δημάρχου για την πορεία του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν 220.000, ενώ συνολικά, έχουν χορηγηθεί 455.737 δόσεις εμβολίου.

Υπό τις συνθήκες της σφοδρής επέλασης κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι προτεραιότητά του θα αποτελέσει η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, που σημαίνει χορήγηση δόσεων σε περισσότερους, πιο πολλά εμβολιαστικά κέντρα και προσθήκες γιατρών στη μάχη.

Επίσης, έχει τονίζει πως στις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας σχεδιάζει να χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Δημοφιλέστερα

To Top