Ελλάδα

Εξομολόγηση Μπεκατώρου: Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε βιασμός

Για τις απειλές που δέχονται αθλητές απο την Ομοσπονδία, περιπτώσεις ανάλογες με της 11χρονης αθλήτριας, αλλά και στους λόγους που βγήκε να μιλήσει ανοιχτά , αναφέρθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας-Δείτε βίντεο

Άνοιξε τα χαρτιά της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , για να επισημάνει ότι «η 11χρονη ιστιοπλόος δεν είναι η μόνη που είχε μία τέτοια οδυνηρή εμπειρία» και να τονίσει ότι τα θύματα τέτοιων καταστάσεων δεν μπορούν να μιλήσουν άμεσα – προτείνοντας να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής τέτοιων αδικημάτων.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι βγήκε να μιλήσει για την κακοποίησή της , όχι επειδή θέλει να γίνει ευρωβουλευτής, όπως γράφτηκε, ή για να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά για να προστατεύσει άλλες γυναίκες από μία «κατάχρηση εξουσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Σοφία Μπεκατώρου: Πώς ενημέρωσε τα παιδιά της και γιατί δεν μίλησε τότε για τον βιασμό

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τον άνθρωπο από την διοίκηση της Ομοσπονδίας, τον οποίον κατηγορεί ότι την κακοποίησε – για να σημειώσει ότι τον θεωρούσε ως μία «πατρική φιγούρα», για τον οποίον θεωρούσε, μαζί με την συναθλήτριά της Αμαλία Τσουλφά, ότι θα έκανε την διαφορά στην αντιμετώπιση των αθλητών από την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας: «όταν μάθαμε ότι ερχόταν στην διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, νομίζαμε ότι κάτι άλλαζε. Ερχόταν μέσα σε έναν συνεχή πόλεμο με την Ομοσπονδία, σαν από μηχανής Θεός. Δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν, ανέφερε η Ολυμπιονίκης.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ακόμα ότι ξανασυνάντησε τον άνθρωπο της Ομοσπονδίας, για να τονίσει ότι δεν έδειξε την παραμικρή μεταμέλεια. «Προσπάθησε να πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν υπήρξε ο βιασμός», ανέφερε, για να προσθέσει ότι την απασχολεί να μην μπορεί ο άνθρωπος αυτός να κάνει κανά κακό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε ακόμα για το πως δέχθηκαν τα παιδιά της τις καταγγελίες της για την κακοποίησή της: είπε ότι ο γιος της, της μίλησε αρχικά με ανησυχία – θεωρώντας ότι θα «γίνει ρεζίλι» και η ίδια και η οικογένειά της, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και κατάλαβε την αξία της κίνησής της, αλλά και η κόρη της είπε ότι «δεν θα χρειάζεται να φοβάται».


Μπεκατώρου στο

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι δεν είναι η μοναδική που έχει ακούσει απειλές από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας – και ανέφερε ονόματα συναθλητών και συναθλητριών της που έχουν επίσης δεχθεί απειλές , ακόμα και για την ζωή τους.

Δημοφιλέστερα

To Top