Διεθνή

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Τυνησία – 2.611 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

45 νέοι θάνατοι στη χώρα – 989 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αίγυπτο 

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.611 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 157.514.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 45 άνθρωποι με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Αφρικής να φθάνει τους 5.153 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, επί του παρόντος νοσηλεύονται 1.674 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, οι 342 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο επικεφαλής της θωρακοχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Σαρλ Νικόλ της Τύνιδας, ο Δρ. Χισάμ Αουίνα, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες Σάββατο ότι κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι πλέον «κρίσιμη», καθώς στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) καταγράφεται «υπερφόρτωση» ασθενών με την COVID-19.

989 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Αίγυπτο

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 57 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 8.142 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 989 κρούσματα του SARS-CoV-2 — ο αριθμός τους υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των χιλίων για πρώτη φορά έπειτα από δύο εβδομάδες —, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στη χώρα να φθάνει τους 148.799.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η Αίγυπτος πλήττεται από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που προειδοποιούν πως ενδέχεται να κορυφωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι απώλειες στις τάξεις του ιατρικού προσωπικού αυξάνονται

Ακόμη τρεις αιγύπτιοι γιατροί απεβίωσαν εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε παράλληλα χθες ο αιγυπτιακός Ιατρικός Σύλλογος.

Οι τρεις επιστήμονες εργάζονταν σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στην Αλεξάνδρεια, στην Μενουφέια και την Σαρκέια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του, το Ιατρικό Συνδικάτο της χώρας τόνισε ότι ο συνολικός αριθμός των ιατρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με την πανδημία αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της Αιγύπτου, τον Φεβρουάριο του 2020, ανέρχεται σε 289 ως εδώ.Δημοφιλέστερα

To Top