Πολιτική

Κυρίτσης: «Δεν προκαλεί πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ το κείμενό μας» υπέρ Κουφοντίνα

Καταδίκη μέσα στη καταδίκη δε τιμάει τη δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταδίκη μέσα στην καταδίκη και ειδικοί νόμοι και ρύθμιση που αφορούν μία ειδική κατηγορία καταδίκων, δεν είναι κάτι που τιμάει το δικαστικό σύστημα της χώρας», δήλωσε στον STATUS FM της Θεσσαλονίκης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Κυρίτσης, ένας από τα 15 στελέχη του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώνοντας ότι «στην περίπτωση Κουφοντίνα έγινε ειδικός νόμος που να απαγορεύει την κράτησή του σε αγροτικές φυλακές, κάτι, που όπως είπε, δεν ισχύει για άλλα βαρύτατα εγκλήματα».

«Δεν προκαλεί πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κείμενό μας», δήλωσε «όταν κάποιος κάνει ένα αδίκημα η δικαιοσύνη τον καταδικάζει και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που λύνει το πρόβλημα. Για αυτό τιμωρήθηκε με αυστηρές ποινές». «Δεν υπάρχει ρύθμιση που να απαιτεί μεταμέλεια σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση του».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «τα ίδια ισχύουν και για τους καταδικασθέντες της ΧΑ. Κάθε καταδικασθείς έχει δικαιώματα που εκπορεύονται από το νόμο».

Δημοφιλέστερα

To Top