Διεθνή

Lockdown – Ολλανδία: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Πάνω από 200 συλλήψεις

Νεαροί διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και καταστήματα  – Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος – Καταδίκασε τα επεισόδια ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε

Σκηνές «εμφυλίου» διαδραματίστηκαν την Κυριακή στην Ολλανδία, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στη χώρα τις νυχτερινές ώρες.

Νεαροί διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος που είχε ξεχυθεί στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στη χώρα προκειμένου να μπει φρένο στην έξαρση των κρουσμάτων της νόσου Covid.

Οι αρχές προχώρησαν σε 200 συλλήψεις, όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος υπό το φόβο ότι οι διαδηλώσεις θα ευνοήσουν την εξάπλωση της νόσου Covid.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ορισμένοι νεαροί διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και καταστήματα με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν τους ταραξίες.


Anti-lockdown rioters clash with Dutch police in two cities in the Netherlands

Στην πόλη Ουρκ, μία ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε εμβολιαστικό κέντρο. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν καθώς πολλοί παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες – από τις εννέα το βράδυ έως τις 4.30 το πρωί- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.


Netherlands: Dozens arrested as police clash with anti-lockdown protesters in Amsterdam

Στο Άμστερνταμ , οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 πολίτες.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της Ολλανδίας.

Στο Αιντχόβεν, πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης λεηλατήθηκαν, όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά ΜΜΕ.


Netherlands: Police use water cannon to disperse COVID protest in Amsterdam

«Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί » ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «εγκληματικά» τα επεισόδια. «Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με διαδηλώσεις, αυτή είναι εγκληματική βία και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε», είπε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη Χάγη.

Δημοφιλέστερα

To Top