Διεθνή

Μήνυμα Μπάιντεν πριν από την ορκωμοσία: Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την περίοδο του σκότους στην Αμερική

Το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο νέου κύκλου βίας

Παραμονές της ορκωμοσίας του, ο Τζο Μπάιντεν στέλενει, με αφορμή την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ειδικό μήνυμα ύστερα από τα επεισόδια βίας στο Καπιτώλιο που στιγμάτισαν τη Δημοκρατία.

«Τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μάς υπενθυμίζουν ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι και το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος, μόνο το φως και η αγάπη μπορούν. Καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την εποχή του σκότους στην Αμερική, ας επιλέξουμε την αγάπη και το φως για να αρχίσει η ίαση», τονίζει σε μήνυμά του στο   Twitter, την ώρα που περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει στρατεύματα της Εθνοφρουράς για να προστατευθούν τα κτίρια των καπιτωλίων τους έπειτα από προειδοποίηση του FBI για ένοπλες διαδηλώσεις.

Το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μελλοντικής βίας, καθώς υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής και άλλοι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση υποστηρικτών του Τραμπ που έχουν πειστεί ότι υπήρξε εκλογική νοθεία.

Το σχόλιο του Μπάιντεν αποτελεί μια απάντηση σε όσους υπιστήριξαν την εκδήλωση βίας μετά τη διχαστική ομιλία Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Δημοφιλέστερα

To Top