Διεθνή

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ: Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε, νωρίτερα, γελοία την πρόταση καθαίρεσης – Έδωσε ομιλία από το Τέξας όπου στήθηκε το συνοριακό τείχος, βασική προεκλογική δέσμευση, για να εμποδίζει την έλευση μεταναστών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει για την καθαίρεση του Ντόναλντ, ενώ την ίδια στιγμή το μπαλάκι έχει πετάξει η Νάνσι Πελόζι στον Μάικ Πενς για την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας.

Στις δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους και αποτέλεσε δέσμευσε στο ξεκίνημα της θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε ξανά επί της πρότασης παραπομπής.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη δήλωση από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο και τα περί γελοίας πρότασης καθαίρεσης και κυνηγιού μαγισσών, είπε ότι η 25η τροπολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει εκείνον, αλλά για θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά του διαδόχου του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να στείλει μια προειδοποίση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως απειλή κατά του Μπάιντεν. Με το γνωστό του εμπρηστικό ύφος τόνισε ακόμη τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

Ο Μάικ Πενς, πάντως, σύμφωνα με πηγές κοντά στο περιβάλλον του θεωρείται απίθανο να ενεργοποίησει την 25η τροπολογία για την αποπομπή Τραμπ, οκτώ ημέρες προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Δημοφιλέστερα

To Top