Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Διαβήματα για την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών κοντά στα Ύμια από την τουρκική Ακτοφυλακή

Το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει γνωστά δύο  περιστατικά , με τα τουρκικά σκάφη να πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στα ελληνικά σκάφη

Με διαβήματα  προς την Τουρκία – πέρα από την δράση των σκαφών του Λιμενικού – αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα συνεχιζόμενα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών αλιευτικών στην θαλάσσια περιοχή κοντά Ύμια. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του Γιώργού Κατρούγκαλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 


Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό

«Αναφερθήκατε σε δύο περιστατικά. Έχει γίνει διάβημα για το πρώτο, για το άλλο δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη ως Υπουργείο Εξωτερικών από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι διάβημα γίνεται εφόσον το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αλλά για το πρώτο, έχει γίνει διάβημα στην Άγκυρα» απάντησε ο κ. Δένδιας.

Όπως είναι γωνστό, με επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικά αλιευτικά σκάφη σημαδεύτηκε η ημέρα των Θεοφανείων στο ανατολικό Αιγαίο,  όταν τα τουρκικά σκάφη  εντόπισαν ελληνικά αλιευτικά να έχουν πλησιάσει στις βραχονησίδες Ίμια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την συγκεκρμένη περίοδο, για το ψάρεμα της τσιπούρας. 

Οι Τούρκοι επανέλαβαν την πρακτική αυτή  την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου ,  όταν τουρκική ακταιωρός  ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε αλιευτικό από την Κάλυμνο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, ακολουθούμενη από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο την καταδίωξε.

Δημοφιλέστερα

To Top