Διεθνή

Ο Λόιντ Όστιν ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Πέρασε και από τοη Γερουσία η επιλογή του Τζο Μπάιντεν

Εγκρίθηκε και επίσημα από τη Γερουσία η επιλογή του Τζο Μπάιντεν να διορίσει τον Λόιντ Όστιν στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Είναι τιμή και προνόμιο να υπηρετώ ως ο 28ος υπουργός Άμυνας της χώρας μας και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι ο πρώτος Αφροαμερικανός που κατέχει τη θέση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Όστιν, ο πρώτος μαύρος σε αυτή τη θέση, στρατηγός τεσσάρων αστέρων, αποστρατεύτηκε το 2016.

Γι’αυτόν τον λόγο χρειαζόταν έγκριση από το Κογκρέσο για να αναλάβει τον ρόλο, που συνήθως απαιτεί ο υψήφιος να έχει αποστρατευθεί για τουλάχιστον επτά χρόνια πρoτού αναλάβει τη θέση.

Ο πρώην στρατηγός βρίσκεται επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού υπεργολάβου Raytheon, μια σύγκρουση συμφερόντων που έχει εγείρει πολλά ερωτήματα.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τις δυσκολίες, αλλά επέμεινε ότι δεν θα ζητούσε από το Κογκρέσο να κάνει εξαίρεση για τον υποψήφιο «αν αυτή τη φορά στην ιστορία μας δεν απαιτούνταν κάτι τέτοιο».

Δήλωσε, ακόμη, ότι δεν είχε «καμία αμφιβολία» ότι ο Όστιν θα «τιμήσει και θα σεβαστεί… την αρχή της ηγεσίας των πολιτών σε στρατιωτικά θέματα».

Δημοφιλέστερα

To Top