Διεθνή

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την πανδημία

Αγωνία επικρατεί μετά τη δραματική  προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος χρόνος πανδημίας θα είναι χειρότερος από τον πρώτο, τη στιγμή που κυβερνήσεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία οδηγούνται στη λήψη αυστηρότερων μέτρων

Δύο εκατομμύρια απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι ο τραγικός απολογισμός που άφησε η επέλαση της πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins, ο συνολικός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο φτάνει στα 2.000.905.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 93 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν μολυνθεί από τη φονική νόσο.

Ο εφιάλτης της υγειονομικής κρίσης ξεκίνησε, πριν από περίπου ένα χρόνο, στα τέλη Δεκεμβρίου οπότε η Κίνα ανέφερε το πρόβλημα του κορωνοϊού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ολιγωρία από πλευράς του Πεκίνου στον εντοπισμό και την αναφορά οδήγησε πολλές δυτικές χώρες, με κύρια την Αμερική, να εξαπολύσουν πυρά κατά της Κίνας, κάνοντας λόγο και για τιμωρία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από την πλευρά του, έχει ξεκινήσει έρευνα καθώς κλιμάκιά του έχουν μεταβεί στην Ουχάν για να εστιάσουν στην προέλευση του κορωνοϊού, ενώ η Κίνα αρνείται ότι ξεκίνησε από εκεί η εξάπλωση ρίχνοντας το μπαλάκι, μεταξύ άλλων, στην Ινδία.

Αγωνία επικρατεί, πάντως, μετά την προειδοποίηση του ΠΟΥ σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος χρόνος πανδημίας θα είναι χειρότερος από τον πρώτο, τη στιγμή που κυβερνήσεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία οδηγούνται στη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Δημοφιλέστερα

To Top