Πολιτική

Παπαθανάσης: Tα επόμενα βήματα του ανοίγματος – Φυσιολογικό να έχουμε ουρές στα καταστήματα

Τι είπε για τα σχολεία, το λιανεμπόριο  αλλά και την μέχρι τώρα εικόνα από την μερική άρση  των μέτρων

Για τα σταδιακά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Είχαμε μερική επανεκκίνηση του εμπορίου χθές. Υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα», ανέφερε μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ουρές αφού ο αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων στα καταστήματα είναι μικρός.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα του ανοίγματος της αγοράς είπε ότι «θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση και του ανοίγματος των δημοτικών και του μερικού ανοίγματος της αγοράς, και κατόπιν οι επιδημιολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι σε σειρά. Δεν μπορώ να σας πω αν η επιτροπή στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασίσει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα».

«Η Γ’ Λυκείου είναι μια προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να δούμε αν μέσα τον πλάνο των ειδικών χωρά το να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη Γ’ Λυκείου. Θα πρέπει να περιμένουμε, να μη χτίζονται προσδοκίες. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμη. Παρασκευή θα γίνει μα σύσκεψη και θα έχουν οι ειδικοί όλα τα στοιχεία που θα δουν αν μας επιτρέπουν ένα περαιτέρω άνοιγμα. Όλα είναι στο τραπέζι, και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα συζητηθούν. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις της μερικής επανεκκίνησης που έχει ήδη γίνει. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε σχέδιο, αλλά οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν τι μπορεί να μπει μέσα στην εισήγησή τους», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Δείτε το βίντεο:

Δημοφιλέστερα

To Top