Αυτοκίνητο

Στα ύψη η παραγωγή του Skoda Enyaq iV

Η Skoda προβλέπει πως η μηνιαία παραγωγή του Enyaq iV ίσως φθάσει τις 10.000 μονάδες μετά από την έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό για το ηλεκτρικό SUV της τσέχικης εταιρίας.

Η παραγωγή του Skoda Enyaq iV έχει ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο όμως μέσα στο 2021 υπολογίζεται πως το εργοστάσιο Mlada Boleslav όπου και κατασκευάζεται το ηλεκτρικό Skoda θα χρειαστεί να φθάσει την παραγωγή του στις 250-350 μονάδες ημερησίως. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο της Skoda και η γραμμή παραγωγής του υποστηρίζει όλα τα μοντέλα της γκάμας της εταιρίας ενώ το 2020 η παραγωγή του έφθασε τις 480.000 μονάδες
Υπό κανονικές συνθήκες σε 5ήμερη βάση λειτουργίας αυτή η παραγωγή μεταφράζεται σε 5.000-7.000 μονάδες ανά μήνα ή περίπου 60.000 – 84.000 μονάδες ετησίως. Ωστόσο η πολύ θερμή υποδοχή που έχει επιφυλάξει το κοινό στο Enyaq iV αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των ημερών λειτουργίας του εργοστασίου προκειμένου η μονάδα να φθάσει την μηνιαία παραγωγή των 10.000 μονάδων.


Η Skoda έχει επενδύσει 32 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της παραγωγής του Enyaq iV. Οι προβλέψεις της εταιρίας με βάση τα πρώτα δείγματα από την αγορά δείχνουν πως το ηλεκτρικό Skoda θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο υπολογίζεται πως το 2021 οι πωλήσεις του Enyaq iV μπορούν να φθάσουν τις 50.000 μονάδες. Σε περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί θα είναι μια σημαντική εμπορική επιτυχία καθώς στην κατηγορία του Enyaq iV θα υπάρχει και το άμεσα συγγενικό VW ID.4 που θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα.

Δημοφιλέστερα

To Top