Ελλάδα

Συνάντηση Ιερώνυμου-Σακελλαροπούλου σήμερα: «Έλυσαν τις παρεξηγήσεις»

Σήμερα το ραντεβού,  είχε προηγηθεί δείπνο στην Αρχιεπισκοπή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Μία συνάντηση με νόημα θα έχουν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σήμερα, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 11 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Βεβαίως την περασμένη ο Αρχιεπίσκοπος είχε προσκαλέσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δείπνο στην Αρχιεπισκοπή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με την ιδιωτική αυτή επαφή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας με την Ανώτατη Πολιτειακή Αρχή και δεν είχαν γίνει δηλώσεις.

Σήμερα, αναμένεται να γίνουν δηλώσεις, ως επιστέγασμα της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο πλευρών που είχαν αποστασιοποιηθεί, ειδικότερα μετά την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όταν η κ. Σακελλαροπούλου δεν είχε ασπαστεί το σταυρό και δεν ακολούθησε το τελετουργικό της Εκκλησίας, όπως έλεγαν εκκλησιαστικές πηγές.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η κ. Σακελλαροπούλου έλυσαν τις όποιες παρεξηγήσεις και εξομαλύνθηκε η κατάσταση» λένε καλά πληροφορημένες πηγές, επισημαίνοντας «ότι ο πάγος έσπασε και οι δύο πλευρές και οι δύο πλευρές θα έχουν δίαυλο επικοινωνίας μετά τη συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης». Στόχος είναι, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές, η εξομάλυνση των σχέσεων Εκκλησίας και Προεδρίας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συναντήθηκε με την κ. Σακελλαροπούλου, για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία της. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη χαρά της που οι συνθήκες επέτρεψαν την συνάντηση τους και μίλησε για την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας, «η οποία στέκεται πάντοτε αρωγός της πολιτείας».

Δημοφιλέστερα

To Top