Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά καθηγητή μαιευτικής

Την αρχή έκανε μία φοιτήτρια της γεωλογίας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σχολή της  -Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη  – Οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι φοιτήτριες θα κληθούν να καταθέσουν

Μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της Σοφίας Μπεκατώρου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δεκάδες φοιτήτριες προχωρούν σε αποκαλύψεις για ασέλγεια σε βάρος τους.

Οι καταγγελίες για την δράση του καθηγητή γυναικολογίας του ΤΕΙ Μαιευτικής δεν έχουν τέλος. Μια ακόμη φοιτήτρια μιλά στο MEGA. Η μαρτυρία της σοκάρει.

Ο καθηγητής «καλούσε» τις φοιτήτριες στο ιδιωτικό του ιατρείο για δωρεάν εξέταση και παράλληλη «εκπαίδευση».

Έταζε μάλιστα και θέσεις εργασίας. Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή».

Παρότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης εδώ και 5 χρόνια, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Πλέον, 11 γυναίκες έχουν κινηθεί κατά του καθηγητή.

Την αρχή έκανε μία φοιτήτρια της γεωλογίας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σχολή της για να μην υποκύψει στις ορέξεις του καθηγητή, ο ίδιος ωστόσο, με συνέντευξή του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος το 2004, 20 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, αποκαλύπτει πως ο συνταξιούχος καθηγητής είχε παρενοχλήσει και την τότε κοπέλα του.

Ανοίγουν τα στόματα Δεκάδες νέες καταγγελίες και από φοιτήτριες φιλοσοφικής στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι φοιτήτριες θα κληθούν να καταθέσουν.

Δημοφιλέστερα

To Top