Αυτοκίνητο

Το νέο Toyota Prius και ηλεκτρικό

Η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια τον διάδοχο του Prius.

Το Prius αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικά υβριδικό μοντέλο, όχι μόνο της Toyota, αλλά και της παγκόσμιας αυτοκίνησης, θέτοντας νέα δεδομένα στην αγορά και γίνοντας σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, τόσο σε μηχανολογικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Εν έτη 2021, η υβριδική τεχνολογία δεν αποτελεί μία καινοτόμα τεχνολογία, καθώς σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη γκάμα των μοντέλων τους επιλέγουν είτε μία plug-in υβριδική έκδοση, είτε μία αμιγώς ηλεκτρική. Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, ήδη η Toyota έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του νέας γενιάς Prius, χωρίς όμως να πληροφορεί το πότε θα παρουσιαστεί επίσημα. Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με το νέο Prius. H πρώτη αφορά την πλατφόρμα, η οποία θα αποτελεί μία εξέλιξη της TNGA-C, ενώ σχεδιαστικά αναμένεται να είναι σαφώς πιο «επιθετικό» σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αλλά αυτό που ενδιαφέρει κυρίως αφορά την γκάμα των κινητήρων. Όπως τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ, το νέο Prius θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις, η πρώτη θα διαθέτει ένα υβριδικής τεχνολογίας plug-in σύνολο, η δεύτερη ηλεκτρικό μοτέρ. Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα προκειμένου να διατηρηθεί το Prius στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς το τωρινό μοντέλο αντιμετωπίζει εσωτερικό ανταγωνισμό από την Corolla Hybrid, η οποία χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα και παρόμοιο υβριδικό σύστημα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Δημοφιλέστερα

To Top