Διεθνή

Βίντεο-φρίκη σε γηροκομείο της Βρετανίας: Με τη βία αρπάζουν ηλικιωμένη και την πετούν στο κρεβάτι

Ο γιος της ηλικιωμένης με κάμερα ανακάλυψε τι συνέβαινε – Καταδικάστηκαν οι δύο υπάλληλοι

Oι απάνθρωπες σκηνές σε οίκο ευγηρίας στο Δυτικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, μέσα από βίντεο, προακώντας διεθνή κατακραυγή. Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που κατέγραψαν κρυφές καμέρες, φαίνονται δίχως έλεος δύο υπάλληλοι του γηροκομείου να σέρνουν μια τρεμάμεμενη και εμφανώς αναστατωμένη ηλικιωμένη.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης και συνάμα βαθιά λυπηρό είναι ότι η συναταξιούχος δεν αντιμετωπίζεται με κανέναν ίχνος στοργής, τουναντίον με βίαιο τρόπο, παρά τις φωνές της, τοποθετείται στο κρεβάτι και στη συνέχεια αφήνεται εκεί μέσα στα ούρα.

Προσοχή, σκληρές εικόνες


Όλα ξεκίνησαν την 1 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε ο Μάικλ Λανέρα υποψηφιάστηκε ότι η μητέρα του είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης στο γηροκομείο όπου διέμενε.

Ύστερα από τηνν τοποθέτηση κάμερας στο δωμάτιό της, ο γιος διαπίστωσε ότι η υποψία του επαληθεύτηκε. Σε ακόμη ένα παράπτωμα πτοχώρησαν οι υπάλληλοι του οίκου ευγηρίας όταν άρπαξαν από τον ώμο την ηλικιωμένη, κάτι που απαγορεύεται γιατί είναι πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό.

Ο γιος, πάντως, διαπίστωσε ήδη από την προηγούμενη ημέρα, προτού δει το βίντεο, ότι η μητέρα του είχε αφεθεί με τα ούρα στο κρεβάτι.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν και οι δύο υπάλληλοι του γηροκομείου, οι οποίες παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Και στις δύο επιβλήθηκε κοινωνική εργασία 18 μηνών.

Δημοφιλέστερα

To Top