Πολιτική

Βορίδης: Σειρά επαφών με ατζέντα τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά και τον εκ των αντιπροέδρων του Συνεδρίου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο

Σειρά συναντήσεων με αιχμή την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες ο  υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Η αρχή έγινε την περασμένη, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, όπου ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά και τον εκ των αντιπροέδρων του Συνεδρίου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για το έργο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

To «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης με τον οποίο ο Μάκης Βορίδης είχε νωρίτερα τη Δευτέρα κατ’ ίδιαν συνάντηση. Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη στενότερη συνεργασία της Αρχής με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και περιστράφηκε γύρω από ζητήματα διαφάνειας, τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του νέου υπουργού Εσωτερικών. Τα ζητήματα διαφάνειας τέθηκαν και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την ίδια μέρα ο κ.  Βορίδης με τον Πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γεώργιο Καταπόδη.

Εξάλλου, όπως έχει διαμηνύσει ο υπουργός Εσωτερικών προς πάσα κατεύθυνση, η διαφάνεια στο ελληνικό δημόσιο είναι εκ των ων ουκ άνευ και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνδράμει για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοφιλέστερα

To Top