Διεθνή

Χάος στις ΗΠΑ: Το Twitter «κλειδώνει» για 12 ώρες τον λογαριασμό του Τραμπ

Facebook και Youtube απέσυραν τα βίντεο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Twitter ξεκαθαρίζει ότι «κλειδώνει» τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλειο.

Το Twitter καλεί να διαγραφούν τρεις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις επόμενες 12 ώρες και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν αφαιρεθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος.

Εκτός απο το Twitter, το οποίο αποτελεί και το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του απερχόμενου Προέδρου και τα άλλα social media έχουν αρχίσει να αποκλείουν σε αυτη τη φάση βίντεο του. Το Facebook απέσυρε σήμερα ένα βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του που έκαναν έφοδο στο Καπιτώλιο να «επιστρέψουν στα σπίτια τους», αλλά δήλωνε επίσης πως οι εκλογές «εκλάπησαν».

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, ένας από τους αντιπροέδρους του Facebook αρμόδιος για την ακεραιότητα της πλατφόρμας.

Το YouTube απέσυρε επίσης αυτό το βίντεο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο The Verge.

Δημοφιλέστερα

To Top