Διεθνή

Χάρις: Να σταθούμε ξανά στα πόδια μας

Το μήνυμα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία – «Στοχεύουμε το φεγγάρι και τοποθετούμε τη σημαία μας πάνω σε αυτό» ανέφερε

Το στίγμα της μετά την ορκωμοσία της Τετάρτης, έδωσε η Καμάλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία της ΗΠΑ.

Στον λόγο της, που «ανέβασε» την Πέμπτη στον λογαριασμό της στο Twitter, η Χάρις εμφανίστηκε έτοιμη «για πράξεις», ζητώντας «ενότητα» από τον αμερικανικό λαό.

«Ακόμα και σε σκοτεινούς καιρούς, δεν ονειρευόμαστε μονάχα, αλλά πράττουμε. Δεν στεκόμαστε σε αυτά που έχουν γίνει, αλλά βλέπουμε που μπορούν να υπάρξουν. Είμαστε τολμηροί, δεν φοβόμαστε και έχουμε φιλοδοξίες. Έχουμε την πεποίθηση πως θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Αυτή είναι η αμερικανική φιλοδοξία. Αυτή η φιλοδοξία έχει οδηγήσει τις Αμερικανίδες στη διάρκεια της ιστορίας, να απαιτούν ίσα δικαιώματα» ανέφερε η Χάρις.

Και συνέχισε: «Στοχεύουμε το φεγγάρι και τοποθετούμε τη σημαία μας πάνω σε αυτό. Βλέπω την αποφασιστικότητητα στη σημερινή Αμερική, στις επιστήμες, στην εκπαίδευση, παντού και σε όλους που φτιάζνουν ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους και τις κοινότητες. Αυτός είναι ο λόγος που ο Τζο Μπάιντεν μας κάλεσε να πορευτούμε μαζί: το κουράγιο να δούμε πέρα αππό την κρίση, να κάνουμε αυτό που είναι δύσκολο, αυτό που είναι καλό. να πίστέψουμε στους εαυτούς μας και σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί».

Δημοφιλέστερα

To Top