Διεθνή

Άντι Τζάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της Amazon στην μετά Τζεφ Μπέζος εποχή

Το «δεξί χέρι» του Τζεφ Μπέζος αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας – Απόφοιτος του Χάρβαρντ με περιουσία 377 εκατομμύρια δολάρια – Πατέρας δύο παιδιών, η σύζυγός του χρηματοδοτεί Δημοκρατικούς πολιτικούς

Ο 53χρονος Τζάσι, πατέρας δύο παιδιών, που ήταν μέχρι πρότινος CEO της Amazon Web Services, του τμήματος cloud computing και βρίσκεται στην εταιρεία από το 1997 Άντι Τζάσι αναλαμβάνει CEO της γιγάντιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, ο Μπέζος έπλεξε το εγκώμιο του συνεργάτη του επισημαίνοντας ότι θα είναι καταπληκτικός στον ρόλο του επικεφαλής και τόνισε ότι έχει την «πλήρη εμπιστοσύνη» του.

Ο Τζάσι είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ με περιουσία που αγγίζει τα 377 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι παντρεμένος με την σχεδιάστρια μόδας Ελάνα Ροσέλ Καπλάν. Με την οικογένειά του ζουν τώρα στο Σιάτλ, εκεί όπου την έδρα του ο οίκος μόδας του Ελάνα. Θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ζευγάρι στηρίζει έμπρακτα το Δημοκρατικό Κόμμα.

H σύζυγός του Ελάνα έχει χρηματοδοτήσει την εκστρατεία πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος συμπεριλαμβανομένου του Σοσιαλιστή Γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Ο Τζάσι λατρεύει τον αθλητισμό όπως και το ιδιαίτερο φαγητό. Τρελαίνεται για φτερούγες βουβαλίσιου κρέατος και είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας χόκεϊ του Σιάτλ «Κράκεν».

Για τους συνεργάτες του, ο Τζάσι είναι ένας απλός άνθρωπος, χαλαρός φιλικός αλλά απαιτητικός στη δουλειά του. «Είναι αυθεντικός, γνήσιος, συμπαθητικός», δήλωσε ο Τάιμουν Ρασίντ, ένας από τους συνεργάτες του. «Αυτό είναι το βασικό πράγμα που μου αρέσει στον Άντι». Στον υπόλοιπο κόσμο, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Amazon, το έργο του οποίου θα φανεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.Δημοφιλέστερα

To Top