Ελλάδα

Έκκληση για αιμοδοσία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Σοβαρή μείωση των αποθεμάτων

Διοργανώνεται πενθήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Έκκληση για αιμοδοσία στους πολίτες απευθύνουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., καθώς καταγράφεται μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος στην εθνική “δεξαμενή”, οδηγώντας αναπόφευκτα σε αναβολές και σε ματαιώσεις μεταγγίσεων στους ασθενείς.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνουν πενθήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε αίμα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της επιδημίας κορωνοιού.

«Τα έκτακτα μέτρα αλλά και η διασπορά του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος γεγονός που έχει σαν τραγική συνέπεια να αναβάλλονται ή να ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ. Και καλεί κάθε νέο ή ήδη καταχωρημένο αιμοδότη, να επισκεφθεί την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, στέλνοντας το μήνυμα 1 στο 13033 ή συμπληρώνοντας Β1 στη «Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

✓ Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

✓ χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

✓ αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

✓ τήρηση των αποστάσεων

✓ τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 , (από τη Δευτέρα 15/2 έως και την Παρασκευή 19/2/21, και ώρες 9.00-15.00).

Οι αιμοδότες χρειάζεται:

• Να είναι 18-65 ετών
• Να έχουν λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας
• Εάν έχουν κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Δημοφιλέστερα

To Top