Πολιτική

Κοντονής: Προσβλητικός για την Αριστερά ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόθεση Λιγνάδη

Ο Σταύρος Κοντονής άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Τόνισε ότι η μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ οφειλόταν σε σκοπιμότητα – Κάλεσε τον Τσίπρα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του 

Προσβλητικό για τον χώρο της Αριστεράς και όσα εκφράζει και θέλει να εκπροσωπεί χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται και ασκεί αντιπολίτευση. Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι η τοποθέτησή του αναφέρεται και στην παρούσα περίοδο, με την προσπάθεια κομματικοποίησης της υπόθεσης Λιγνάδη, υπενθυμίζοντας ότι αποστάσεις έχουν λάβει και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης και Άγγελος Τσέκερης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, άσκησε κριτική στους χειρισμούς της υπόθεσης Λιγνάδη και στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην πιο άθλια εκδοχή του φαινομένου που στο παρελθόν ονομάστηκε «αυριανισμός», συμπληρώνοντας πως«αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούσαν να σταματήσει αυτός ο βόρβορος, θα μπορούσαν να το πράξουν με μια κουβέντα τους, γιατί θα αφορούσε στα φιλικά τους συγκροτήματα. Είναι αμφότεροι υπεύθυνοι». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι «και τα δυο κόμματα εξουσίας είναι υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση, γιατί αυτά καθοδηγούν και στην καλύτερη περίπτωση ανέχονται αυτά τα φαινόμενα, ενώ θα μπορούσε να μπει φρένο».

«Με ευθύνη Τσίπρα δεν εισακούστηκα»

Ο κ. Κοντονής επέρριψε ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία στην θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα. «Με ευθύνη του πρώην Πρωθυπουργού, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1.000 άρθρα και δεν εισακούστηκα ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι και υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός, κάποτε», δήλωσε

Τόνισε ακόμη πως« για ορισμένα αδικήματα, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, είμαι βέβαιος ότι υπήρξε σκοπιμότητα και είχα πει και τότε πως αυτό αποτελεί όνειδος και ντροπή, ενώ για τη διάταξη περί βιασμού είχα τονίσει ότι η διάταξη είναι απαράδεκτη». Μάλιστα ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «είχα σκεφτεί ,τότε, ο χρόνος της παραγραφής για όλα τα αδικήματα να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού που έχει υποστεί τη βάναυση συμπεριφορά». Ωστόσο ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι για αυτή τη διάταξη υπήρξε επιπολαιότητα και όχι δόλος.

Δημοφιλέστερα

To Top