Διεθνή

Κορωνοϊός: Και η Σουηδία σπεύδει για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μετά από την Δανία,  άλλη μία  σκανδιναβική χώρα, η Σουηδία , αποδέχεται την πρόταση Μητσοτάκη για την καθιέρωση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, με στόχο την διευκόλυνση των ταξιδιών

Μετά από την Δανία, τώρα  και η Σουηδία σκοπεύει να εκδώσει ένα «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», όπως έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Σουηδία – που είναι μία χώρα η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία – καθώς ακολούθησε από την αρχή μία διαφορετική στρατηγική, με ελάχιστους περιορισμούς , αποσκοπώντας στην «ανοσία της αγέλης» – ανέθεσε σε τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες να αναπτύξουν την υποδομή για τη διαχείριση των σχετικών προσωπικών δεδομένων.

Το νέο πιστοποιητικό θα πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση «πριν από το καλοκαίρι», ανέφεραν η υπουργός Υγείας Λένα Χρόγκλεγκρεν και ο υπουργός Ψηφιοποίησης Άντερς Γκέμαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η σκανδιναβική χώρα  συμμετέχει σε τέτοιες  πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τα διεθνή ταξίδια που πλήττονται από  το lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας, ακόμη και αν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με το εάν τα όρια στην ελεύθερη κυκλοφορία για τέτοιους λόγους θα ήταν νόμιμα. Σημειώνεται ότι η ΙΑΤΑ , ο παγκόσμιος Οργανισμός Αερομεταφορών , έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της χρήσης του πιστοποιητικού για την ελεύθερη διακίνηση με αεροπλάνο

«Ένα τέτοιο πιστοποιητικό πρέπει να αναγνωριστεί από τις χώρες του κόσμου», τόνισαν. «Για το λόγο αυτό, η Σουηδία συνεργάζεται ενεργά με τον ΠΟΥ και την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι τα πιστοποιητικά θα ακολουθούν ένα διεθνές πρότυπο», πρόσθεσαν. 

Δημοφιλέστερα

To Top