Ελλάδα

Λέσβος: Σπείρα Ρομά πίσω από πέντε διαρρήξεις

Η λεία τους ανέρχεται σε  σχεδόν 1.000 ευρώ μετρητά, ενώ τα κοσμήματα που άρπαξαν αγγίζουν τις 11.000 ευρώ

Με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτελέστηκε αιφνιδιαστικά από την Ασφάλεια Μυτιλήνης στον καταυλισμό των Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Λέσβο, προσήχθη για προανάκριση ένας από τους τρεις κακοποιούς που είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η σπείρα των Ρομά δρούσε στο διάστημα από τις 12 Αυγούστου ως τις 15 Δεκεμβρίου του 2020, οπότε διέπραξαν τρεις τετελεσμένες διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε τρία σπίτια και δύο επιχειρήσεις στις περιοχές της Παγανής, της Φίλιας και της Μυτιλήνης και έκλεψαν συνολικά 850 ευρώ, 200 δολάρια Αυστραλίας, 20 δολάρια Η.Π.Α. και κοσμήματα αξίας 11.000 ευρώ.

Σε βάρος του 25χρονου προσαχθέντος που αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και των δύο συνεργών του που δεν εντοπίστηκαν, ενός 23χρονου και ενός 25χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατά συρροή που υποβήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Δημοφιλέστερα

To Top