Ελλάδα

Πέλλα: Βρήκαν τους «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ που ξάφριζαν ηλικιωμένους

Από τις τρεις κλοπές που πραγματοποίησαν αυτόν τον μήνα άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ

Μετά από τρεις κλοπές και δυο απόπειρες που διέπραξαν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου σε βάρος ηλικιωμένων στα χωριά της Πέλλας, ταυτοποιήθηκαν οι επιτήδειοι που παρίσταναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. και έπειθαν τα θύματα να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε ασφαλές σημείο με την πρόφαση ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι με την συγκεκριμένη μέθοδο οι «μαϊμού» υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 5.100 ευρώ από τα σπίτια τριών ηλικιωμένων στις περιοχές Αρσένι, Εσώβαλτα και Γαλατάδες στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου προσπάθησαν να ξαφρίσουν ακόμη δύο ηλικιωμένους στις κοινότητες Λιπαρό και Καλή, χωρίς να τα καταφέρουν.

Το «δίδυμο» εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες.

Δημοφιλέστερα

To Top