Αυτοκίνητο

Θα αποκτήσει έκδοση CSL η BMW Μ4;

Ιδιαίτερα ισχυρές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες η BMW έχει δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία μιας σκληροπυρηνικής M4 CSL

Η νέα γενιά των BMW M3/M4 κάνει μόλις τα πρώτα της βήματα όμως είναι απόλυτα φυσικό η κορυφαία έκδοση της γερμανικής σπορ μπερλίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο αρκετών συζητήσεων στους κύκλους των petrolheads.
Ωστόσο μια από αυτές τις συζητήσεις στο forum με αντικείμενο τις BMW, Bimmer Post, φαίνεται πως πυροδότησε έναν κύκλο έντονης φημολογίας σχετικά με την αναβίωση του θρυλικού κωδικού CSL. Συγκεκριμένα σε μια δημοσίευση στο forum κάποιος ανέφερε πως σύμφωνα με αξιόπιστες εσωτερικές πληροφορίες η BMW έχει εγκρίνει την M4 CSL ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής, με την πρεμιέρα του μοντέλου να αναμένεται στα μέσα του 2022.

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο κωδικός CSL ήταν στην Μ3 E46 η οποία θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες και πιο οδηγοκεντρικές Μ3 όλων των εποχών και σήμερα έχει πολύ μεγάλη συλλεκτική αξία. Στα χρόνια που ακολούθησαν η BMW χρησιμοποίησε για τις ειδικές εκδόσεις της Μ3 διάφορους κωδικούς όπως Competition, CS και GTS αλλά όχι τον CSL προφανώς λόγω του ειδικού βάρους που είχε αποκτήσει.

Σε περίπτωση λοιπόν που οι φήμες επιβεβαιωθούν κάτι τέτοιο θα σημαίνει πιθανότατα πως μιλάμε για μια σκληροπυρηνική έκδοση με ξεκάθαρο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Δεν θα είναι απίθανο η CSL να βασίζεται στην πισωκίνητη και όχι στην τετρακίνητη έκδοση καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σημαντικά στην εξοικονόμηση βάρους που θεωρείται πολύ βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης έκδοσης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα μπορούσαμε μάλιστα να δούμε την CSL να έχει απαλλαχθεί από πολλά στοιχεία εξοπλισμού άνεσης ή ακόμα και από τα πίσω καθίσματα. Το σίγουρο είναι πως η προσπάθεια για μείωση του βάρους θα συνοδεύεται από μια αύξηση της απόδοσης του εξακύλινδρου 3.0 twin-turbo πιθανότατα πάνω από τους 550 ίππους ενώ κατάλληλες αναβαθμίσεις θα γίνουν στην ανάρτηση και στα φρένα.

Δημοφιλέστερα

To Top