Ελλάδα

Το σχέδιο για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής

Στο «κόκκινο» η πληρότητα των ΜΕΘ – Ξεπερνά το 90%

Σε εφαρμογή τίθεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής, όπου οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού έφτασαν τις 665 τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια στιγμή, η πληρότητα στις ΜΕΘ του λεκανοπεδίου ξεπερνά το 90%. 

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται άμεση ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340 τέλος στις διακομιδές από άλλους νομούς άνοιγμα κλινών σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λιβαδειά μεταφορά των non Covid περιστατικών. Στον σχεδιασμό αυτόν εντάσσεται και το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στην τελευταία εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής εισήχθησαν 85 περιστατικά κορωνοϊού.

Συνολικά, 1.100 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 230 είναι διασωληνωμένοι.

Καμπανάκι σήμανε στους λοιμωξιολόγους ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού της Κυριακής ο οποίος έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς εντοπίστηκαν 1.269 νέες μολύνσεις σε 26.330 τεστ.

Η τελευταία φορά που καταγράφθηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2020.

Το στοίχημα είναι η αποσυμφόρηση των εντατικών, ενώ αγωνία επικρατεί για την πορεία των κρουσμάτων δεδομένου ότι παραμένουν υψηλά παρά το σκληρό lockdown. 

Η εβδομαδιαία παράτασή του θα κρίνει εάν αποδίδουν ή όχι τα μέτρα. 

Η μείωση των λοιμώξεων θα σημάνει αυτόματα και χαλάρωση των μέτρων, δηλαδή άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη συνέχεια επαναλειτουργία των σχολείων.

Δημοφιλέστερα

To Top