Ελλάδα

Επιστημονικοί φορείς ζητούν διεύρυνση του επιδόματος των 400 ευρώ

Επιστολή εννέα φορέων προς το υπουργείο Εργασίας

Με ανοικτή επιστολής τους εννέα επιστημονικοί φορείς της χώρας διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το χορήγημα των 400 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο έλαβαν μόλις 44.258 επιστήμονες επί συνόλου 120.000 και μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ από τα 67 εκατομμύρια που βρίσκονται στο αποθεματικό τους.

Παράλληλα, καλούν το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα νέα κοινή υπουργική απόφαση, «με την οποία θα απαλείφει τους πρωτόγνωρους για καταβολή χορηγήματος/επιδόματος όρους (πτώση τζίρου 20%, οικογενειακό επίδομα) έτσι ώστε το χορήγημα του ειδικού λογαριασμού του ΟΑΕΔ που σχηματίστηκε αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων να το λάβουν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη με αύξουσα σειρά συνολικού ατομικού εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού κατά τα αρχικώς υπεσχημένα, πλέον των όσων ήδη το έχουν λάβει».

Στην ίδια επιστολή οι εννέα επιστημονικοί φορείς υπογραμμίζουν ότι «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστά σοβαρή προσβολή της Κυβέρνησης απέναντι στους επιστήμονες της χώρας, απαξίωση του ρόλου τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι: Γεώργιος Στασινός Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Κ. Βερβεσός Της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αθανάσιος Δεβλιώτης Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Σπυρίδων Μάμαλης Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Ρούσκας Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Νικόλαος Αντωνίου (α.α. ο αντιπρόεδρος) Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος Αθηνά Τραχήλη Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Δημοφιλέστερα

To Top