Διεθνή

Ιράν: Είπε «όχι» σε άτυπη συνάντηση με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό σύμφωνο

Απογοήτευση από τον Λευκό Οίκο για τη στάση Ιρανών – Το Ιράν επιμένει σε άρση των κυρώσεων  που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ για ναα καθίσει ξανά στο τραπέζι με την Ουάσινγκτον

Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή για το γεγονός πως το Ιράν είπε «όχι» σε μια άτυπη συνάντηση για να συζητηθούν, μαζί με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, τρόποι αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Σύμφωνα με παρατηρητές, η απόρριψη αυτή της Τεχεράνης, την οποία αποκάλυψε η Wall Street Journal, απειλεί να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις με την Ουάσινγκτον.

«Ενώ είμαστε απογοητευμένοι με την αρνητική απάντηση του Ιράν, παραμένουμε έτοιμοι να επανέλθουμε σε ουσιαστική διπλωματία για να επιτύχουμε αμοιβαία επιστροφή στη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις του πυρηνικού συμφώνου», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στο Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα, ότι η Ουάσινγκτον διαβουλεύεται τα άλλα τέσσερα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο – συν τη Γερμανία για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σημειώνεται πως το Ιράν επιμένει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να άρει όλες τις μονομερείς κυρώσεις που επέβαλε ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πριν προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά.

Δημοφιλέστερα

To Top