Ελλάδα

Κέρκυρα: Υδραυλικοί θύματα τηλεφωνικής απάτης

«Ξάφρισαν» τους λογαριασμούς τους αποσπώντας συνολικά 28.500 ευρώ – Απάτη μέσω αγγελίας και στον Βόλο

Δύο περιστατικά τηλεφωνικής απάτης που δείχνουν ότι οι δράστες έχουν στοχοποιήσει τους… υδραυλικούς της Κέρκυρας, διερευνά η τοπική Ασφάλεια οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις των θυμάτων.

Και στις δυο περιπτώσεις που ερευνώνται, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους υδραυλικούς παριστάνοντας τους πελάτες που τάχα τους ήθελαν για να κάνουν εργασίες στα σπίτια τους και τους έπεισαν να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία με το πρόσχημα ότι θα κατέθεταν τις αμοιβές τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Με τον τρόπο αυτό, οι απατεώνες απέκτησαν τους κωδικούς που τους έδιναν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων υδραυλικών, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν από αυτούς 18.500 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα!

Εξαπάτησαν πωλητή στον Βόλο

Αγγελία για την πώληση του κινητού του αντί 200 ευρώ είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα ένας κάτοικος Βόλου, αλλά αυτός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ζήτησε τους κωδικούς του e-banking με το πρόσχημα ότι θα κατέθετε το αντίτιμο. Το θύμα έδωσε τους κωδικούς και, όταν έκανε έλεγχο για να δει αν μπήκαν τα χρήματα, διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό του έλειπαν 7.000 ευρώ! Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι το κινητό από το οποίο του τηλεφώνησε ο άγνωστος είναι καταχωρημένο σε αλλοδαπό από το Πακιστάν.

Δημοφιλέστερα

To Top