Διεθνή

Μπαγκλαντές: Γιγάντιο πορτρέτο του εθνοπατέρα της χώρας σε ορυζώνα για τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας

Ο Σέιχ Μουτζίμπ υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την ίδρυση της χώρας, μετά την απόσχισή της από το Πακιστάν το 1971

Ένα γιγάντιο πορτραίτο μήκους 400 μέτρων που απεικονίζει τον Σέιχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν, τον εθνοπατέρα και πρώτο πρόεδο του Μπαγκλαντές, δημιουργήθηκε σε έναν ορυζώνα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια ιδιωτική εταιρεία αφιέρωσε δύο ολόκληρους μήνες στον σχεδιασμό του τεράστιου πορτραίτου, συνδυάζοντας και φυτεύοντας δύο είδη ρυζιού (μοβ και πράσινου) σε μια έκταση 13 εκταρίων (130 στρεμμάτων).

Ο Σέιχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν γνωστός και ως Σέιχ Μουτζίμπ ή απλώς Μουτζίμπ, γεννήθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του Μπαγκλαντές και αργότερα πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές από τον Μάρτιο του 1971 μέχρι τη δολοφονία του τον Αύγουστο του 1975. Θεωρείται η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανεξαρτησία της χώρας.

Πέρυσι, ο πρωθυπουργός της χώρας που ιδρύθηκε το 1971, με την απόσχισή της από το Πακιστάν προανήγγειλε μεγάλες εκδηλώσεις προς τιμήν της συμπλήρωσης 100 ετών από την γέννηση του σημαντικού ηγέτη και των 50 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας. Έκτοτε, εκατοντάδες γλυπτά, τοιχογραφίες και πορτραίτα του Σέιχ Μουτζίμπ έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Δημοφιλέστερα

To Top