Αυτοκίνητο

Πρεμιέρα μέσα στο 2021 για το Subaru WRX

Πληθαίνουν οι αναφορές στον ιαπωνικό Τύπο πως η πρεμιέρα του νέου Subaru WRX έχει οριστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ αυτή της καυτής έκδοσης WRX STI θα γίνει πιθανότητα στις αρχές του 2022

Η Subaru έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό γύρω από το WRX από την εποχή της εμπλοκής της στο WRC με την αίγλη του ονόματος να διατηρείται έως και σήμερα δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για κάθε νέα γενιά.
Τα τελευταία νέα έρχονται από την Ιαπωνία όπου σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα το νέο WRX θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, πιθανότητα το φθινόπωρο ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η σκληροπυρηνική έκδοση STI. Και τα δύο αυτοκίνητα θα φορούν τον υπερτροφοδοτούμενο boxer τετρακύλινδρο κινητήρα 2.4 lt που διαθέτει η Subaru και ο οποίος στην περίπτωση του WRX αναμένεται να φθάνει τους 290 ίππους ενώ στο WRX STI όλες οι φήμες συγκλίνουν σε μια απόδοση που θα φθάνει τους 400 ίππους.


Εάν αυτό τελικά επιβεβαιωθεί το νέο WRX STI θα είναι το ισχυρότερο που θα έχει παραχθεί καθώς η συγκεκριμένη έκδοση της προηγούμενης γενιάς έφθανε τους 308 ίππους. Επιπλέον σε αυτή την περίπτωση η Subaru θα έχει έναν απευθείας αντίπαλο για την Mercedes-AMG CLA 45S καθώς τα δύο μοντέλα στοχεύουν πρακτικά σε αντίστοιχο κοινό ως δύο πολύ δυνατά, τετρακίνητα σεντάν με ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα.
Φυσικά τόσο το WRX όσο και το WRX STI θα είναι τετρακίνητα με το μεν πρώτο να συνοδεύεται – τουλάχιστον στην Ιαπωνία – με αυτόματο κιβώτιο CVT και το μεν δεύτερο από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις το WRX θα ακολουθεί την ενδιαφέρουσα και δυναμική σχεδιαστική προσέγγιση του πρωτότυπου Viviz που είχε παρουσιαστεί το 2017 ενώ θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SGP της Subaru την οποία χρησιμοποιεί και τo νέο Levorg.

Δημοφιλέστερα

To Top