Ελλάδα

Συνάντηση Κώτσηρα – Συρεγγέλα για πρωτοβουλίες κατά της παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού τα δύο υπουργεία για την προστασία των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας 

Η αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα και υφυπουργό Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού τα δύο υπουργεία για την προστασία των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας και τη συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, καθώς και τη Σύσταση υπ’ αριθ. 206, που αναγνωρίζουν τη σεξουαλική παρενόχληση και την παρενόχληση λόγω φύλου στην εργασία ως μορφές έμφυλης βίας, καθώς και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κώτσηρας σε δήλωσή του επισήμανε: «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την προαγωγή και θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας. Σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα αναλάβουμε δράσεις και εν γένει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση του νομικού μας οπλοστασίου».

Από την πλευρά της η κυρία Συρεγγέλα δήλωσε: «Η συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήχθη με θετικό πνεύμα συνεργασίας και οι δύο πλευρές τονίσαμε την αναγκαιότητα θέσπισης κανόνων πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας όχι μόνον στον εργασιακό χώρο αυτόν καθαυτόν, αλλά και σε κάθε χώρο ή περίσταση που σχετίζεται με την εργασία. Τόσο ως υπουργείο Εργασίας όσο και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και άλλα συναρμόδια υπουργεία αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται υπό τον φόβο της βίας και της παρενόχλησης».

Δημοφιλέστερα

To Top