Αθλητισμός

European Super League: Η Γιουβέντους δεν είπε αντίο, αλλά εις το επανιδείν

Η Γιουβέντους με ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε πως η European Super League δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή μετά τις αποχωρήσεις των υπόλοιπων συλλόγων, ωστόσο επιμένει στην δημιουργία της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο άμεσο μέλλον

Με εννέα από τις δώδεκα ομάδες (Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ατλέτικο,  Ίντερ,  Μίλαν) να έχουν ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση τους από το φιλόδοξο σχέδιο το ενδιαφέρον είχε στραφεί στις Ρεάλ,  Μπαρτσελόνα αλλά και στη Γιουβέντους καθώς δεν είχαν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Κάτι που έκανε πρώτη η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, η οποία ναι μεν παραδέχθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ιδέα της ευρωπαϊκής Super League, αλλά αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτό μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί στο μέλλον. Επίσης απορίες προκαλεί η αναφορά της ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, που προβλέπονται από τη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων, για όσες ομάδες εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν. Κάτι που προφανώς δείχνει ότι ίσως προκύψουν και νομικά ζητήματα με αποζημιώσεις και ρήτρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γιουβέντους:
«Αναφορικά με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η Juventus Football Club SpA στις 19 Απριλίου 2021, σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία της Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, ο εκδότης διευκρινίζει ότι πρέπει να γνωρίζει το αίτημα και τις προθέσεις που εκφράστηκαν διαφορετικά από ορισμένους συλλόγους να αποσυρθούν από αυτή την διοργάνωση, αν και οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενώ η Γιουβέντους παραμένει πεπεισμένη για την ορθότητα των αθλητικών, εμπορικών και νομικών χώρων του έργου, πιστεύει ότι επί του παρόντος υπάρχουν περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί το έργο με τη μορφή που είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Η Γιουβέντους παραμένει δεσμευμένη να επιδιώξει τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την Εταιρεία και ολόκληρη τη βιομηχανία ποδοσφαίρου».

Δημοφιλέστερα

To Top