Αθλητισμός

European Super League: Υπό διάλυση η ELS μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων

Το φιλόδοξο πρότζεκτ της European Super League οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο – Οι πιέσεις των οπαδών και φορέων του ποδοσφαίρου οδήγησαν της Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι στην αποχώρηση τους ενώ πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι σήμερα θα αποχωρήσει και η Μίλαν

Εφιάλτης ήταν και πέρασε, όπως όλα δείχνουν, η European Super League, που ήθελαν να δημιουργήσουν 12 κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών (σχεδόν) όλων των εμπλεκομένων ομάδων κατά της κλειστής λίγκας που προετοίμαζαν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων συλλόγων απέδωσε καρπούς και μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της ESL, πλέον απομένει η τυπική ανακοίνωση για τη διάλυση της.


bbc

Όσα χρήματα κι αν είχαν εξασφαλίσει οι εμπενυστές αυτής της ιδέας, δεν είχαν υπολογίσει ότι η «απληστία» τους θα προκαλούσε τσουνάμι αντιδράσεων και εν τέλει την… αυτοκαταστροφή της.

Με τις πρώτες φήμες περί δεύτερων σκέψεων να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι, όταν οι ομάδες που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έμεναν βουνές στις φωνές διαμαρτυρίας που πλήθαιναν (και συμμετείχαν σ’ αυτές ακόμη και προπονητές ή ποδοσφαιριστές) η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πρώτη ομάδα που έσπασε την αλυσίδα και ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες εμφάνιζαν την Τσέλσι να ακολουθεί και στις τάξεις της ELS σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να προγραμματισθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 11 ομάδων η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00.

Η διάρκεια της δεν ξεπέρασε τη μία ώρα κι όπως αποδείχθηκε το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω… Παρόλο που οι πρώτες πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σε ισπανικά ΜΜΕ ήθελαν τις ομάδα προς αποχώρηση να κάνουν δεύτερες σκέψεις, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Λίγο πριν τις 01:00 η μία μετά την άλλη οι εναπομείνασες αγγλικές ομάδες ανακοίνωσαν την απεμπλοκή τους από την European Super League, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα το πρωί και η Μίλαν.

Κι αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των υπολοίπων και δη των Φλορεντίνο Πέρεθ (πρόεδρος Ρεάλ), Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος Γιουβέντους) οι οποίοι φέρονται ως οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας.

Δημοφιλέστερα

To Top