Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αρκουμανέας: Ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3% μετά από 11 εβδομάδες

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί αν θα υπάρξει σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας – Οι κινήσεις του ΕΟΔΥ αν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Υποχώρηση στον δείκτη θετικότητας της μετάδοσης του κορωνοϊού μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου διαπιστώνουν οι υγειονομικές αρχές, που θεωρούν ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί αν υπάρχει σταθεροποίηση.

Ο δείκτης θετικότητας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στον ΣΚΑΪ, υποχώρησε στο 5,3%. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν στο 1,82% ενώ έφτασε στο 6,4%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Ενόψει του Πάσχα, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι εάν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφασίσει να ανοίξει τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ο ΕΟΔΥ θα συνδράμει με όλες τις μονάδες στη χώρα, για να γίνουν με ασφάλεια.

Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Δημοφιλέστερα

To Top