Διεθνή

Κορωνοϊός – Βρετανία: Χαοτικές εικόνες έξω από τα Harrods – Εκατοντάδες νέοι χωρίς μάσκες

Τα πάρτι στους δρόμους του Λονδίνου συνεχίζονται μετά τη χαλάρωση των μέτρων την προηγούμενη εβδομάδα – Δείτε βίντεο

Χαοτικές εικόνες καταγράφηκαν το Σάββατο στο κεντρικό Λονδίνο, έξω από ένα κατάστημα Harrods, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν για να μπουν, χωρίς μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους, και την αστυνομία να επεμβαίνει για να αποτρέψει… μαζική εισβολή.

Οι εικόνες αυτές – στο πρώτο σαββατοκύριακο της εκ νέου λειτουργίας των καταστημάτων – αποτελούν συνέχεια της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε αρκετές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων.


Chaotic scenes by Harrods as crowds of people head to pubs and bars

Εκατοντάδες νέοι ξεχύνονται στους δρόμους, χωρίς – οι περισσότεροι εξ αυτών – να ακολουθούν τις συστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Έτσι, ο συνωστισμός είναι μεγάλος και η κυβερνητική ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας επανέρχεται, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.


Huge crowd of maskless youngsters cram into queue for Harrods on first weekend of shops reopening

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί έξω από το Harrods και τον περσινό Δεκέμβριο, όταν τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν. Τότε, ένα τεράστιο πλήθος είχε επιχειρήσει να μπει μέσα στο κατάστημα.

Δημοφιλέστερα

To Top