Πολιτική

Κυβέρνηση: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά» μετά τις καταγγελίες Κοντονή

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα τον Ιούνιο του 2019, και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων με τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – «Ανοησίες» λέει η Κουμουνδούρου

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν τα όσα φέρεται να κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, στον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τον Ιούνιο του 2019, με τις οποίες η δωροδοκία μετατράπηε από κακούργημα σε πλημμέλημα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά» υπογράμμισε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι «οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019, προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα, για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Μάλιστα, ο κ. Κοντονής προχώρησε ακόμη περισσότερο, καταγγέλλοντας ότι η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία, για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας. Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας των καταγγελιών του πρώην υπουργού της κυβέρνησής του, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά» καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Προηγουμένως, η Κουμουνδούρου είχε σπεύσει να κάνει λόγο για «ανοησίες», αναφορικά με τα όσα κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο κ. Κοντονής, αναφορικά με την επικύρωση του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2019 -ήτοι, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει, «αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του (κ. Κοντονή)… αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων: “Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα”».

«Του ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, στην κατάθεσή του περί σκοπιμοτήτων που επέσπευσαν την επικύρωση της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη υπόθεση, που εκδικάστηκε κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, ως «φωτογραφική» της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Αυτό, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ότι θα έκανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν διαβεί το κατώφλι του εισαγγελέα.

Δημοφιλέστερα

To Top