Πολιτική

Μιωνής για Novartis: Γιατί στοχοποιήθηκα από τη «συμμορία» με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο

Για συνάντηση με νομικό παράγοντα που βρισκόταν «πολύ κοντά» στον πυρήνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του επιβεβαίωσε τους λόγους που βρέθηκε ο ίδιος στο στόχαστρο – Κατήγγειλε «ατοπήματα» των εισαγγελέων διαφθοράς κατά την επίδικη περίοδο

Στοιχεία που αφορούν «ατοπήματα» από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά και αναφορά σε συνάντηση που είχε κατά την επίδικη περίοδο της σκευωρίας Novartis με παράγοντα «που ανήκε στον στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης και ο οποίος του επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για εκβιασμό που είχε κάνει, φέρεται να κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στον Άρειο Πάγο.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας -αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την σκευωρία της Novartis, ο κ.Μιωνής σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υποστήριξε την μήνυσή του,  ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Η «συμμορία», σύμφωνα πάντα με τον κ.Μιωνή,  στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο κ.Μιωνής κατέθεσε για συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να του επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι:

– «Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.
– «Γαμ….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους.
– Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Παράλληλα, στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής φέρεται να έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για «αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας». Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

Δημοφιλέστερα

To Top